Luray Master Suite

 

The initial idea was to make the Master Bath a bit larger, maybe move the bathtub wall a foot. Their son had just graduated from college, and was moving to his new home out of town. The room had an extraordinary view north to Mt. St. Helens and Mt. Rainier. And, after some more thought - the clients realized that their closets didn't work well at all - a radiator served as a shoe shelf, clothing storage was cramped. The Master Bedroom doubled as a home office, with file cabinets and copying machines.

 

A new Master Suite evolved, the office went into the daylight basement, the closets were redesigned and enlarged, a seating area was added to the Master Bedroom, and the Master Bath went into the son's former room - with a bath overlooking the view, and a large multi-head shower with a view north as well. The Bath, Closets and Bedroom are now designed for the way the clients want to live.

 

To see the before and after floor plans, click here.

Photography: Michael Mathers

and Carie Camacho

Contractor: Hammer & Hand