Emmons Bath

 

The Emmons Bath was a small bath remodel that did not rearrange the existing walls and ceiling. The goal of the project was to use whites and off-whites, mirrors and built-in storage to make the space feel as large as possible. Detailing was very precise. The design carefully focused on tile dimensioning to locate insets, storage drawers and storage cabinets.

 

Every potential for space behind walls was analyzed for use. With a few minor pipe relocations, substantial additional storage was added by sinking cabinets into adjacent unused space under the roof lines. Lighting was also designed to give depth to the project and give options: there is low, subdued lighting for bathing and higher task oriented lights for general use.

 

Accent tiles were designed into the end of one wall to reflect the Emmons' child Will's love for sea animals when he was very young.